Večeras od 23.00 na SK1: Film o legendarnom Ćiru Blaževiću

Fudbal ostalo 8. feb 202313:512 komentara
Miroslav Ćiro Blažević
Stu Forster /Allsport/Getty Images

Večeras (sreda) od 23 sata, na Sport klubu 1 moći ćete da pogledate film o neverovatnoj karijeri neverovatnog čoveka – Miroslava Ćire Blaževića.

Proslavljeni, harizmatični hrvatski trener preminuo je u sredu u 88. godini, posle duge borbe sa rakom.

Pročitajte i:

U filmu, Ćiro nas vodi jednom iskrenom, zanimljivom, na trenutke i šokantnom pričom o životu, siromaštvu, bogatstvu, pobedama i porazima, ali i brojnim anegdotama koje su obeleežile njegov život.

U filmu se pojavljuje tridesetak sagovornika koji dobro poznaju Ćiru i koji su sarađivali sa njim u najvažnijim fudbalskim bitkama – npr. 1982. godine, kada je bivšu Jugoslaviju očarao belim šalom i titulom prvaka sa Dinamom, ili 1998. godine kada je sa hrvatskom reprezentacijom osvojio senzacionalno treće mesto na Mundijalu.

Većina stvari su do izlaska filma pre godinu dana široj javnosti bile nepoznate, a gledaoci neće ostati ravnodušni posebno na priču o ratu, druženju sa Čarlijem Čaplinom, priču o životu iz koje će mnogi, kako kaže sam Ćiro, izvući pouke.

Film je rađen u produkciji Sport Kluba i Simposar Sarajevo, autora najpoznatijeg bosanskohercegovačkog sportskog novinara Sabahudina Topalbećirevića, koga poznanstvo sa legendarnim Ćirom veže još od 1983. godine.

Legende žive večno!

Komentari

Vaš komentar