Venger kritikuje Ligu nacija, želi SP svake druge godine

Fudbal ostalo 16. mar 202115:05 > 20:39
Podeli:
Arsen Venger
Getty Images/Pool

Arsene Venger, bivši trener Arsenala i savetnik predsednika FIFA Đanija Infantina za globalni fudbalski razvoj, rekao je da bi FIFA trebalo da razmotri mogućnost održavanja Svetskog prvenstva svake dve godine, umesto dosadašnje četiri.

Venger je utvrdio da su trenutni četvorogodišnji razmaci Svetskih prvenstava nepravedni prema igračima.

Ako pogledate ekipe na Svetskim prvenstvima, prosečna starost je 27, ili 28 godina. A pošto je Svetsko prvenstvo na svake četiri godine, vrlo su male šanse da ga ponovo osvojite, jer ste onda već u poznim godinama. Zbog toga bismo možda trebali da organizujemo Svetsko prvenstvo svake dve godine”, rekao je u razgovoru za BeIn Sport.

Venger je u prošlosti bio kritičan prema UEFA Ligi nacija, te je pobornik ideje da su Svetska i Evropska prvenstvo najvažnija.

Sve ostalo izbacite. Organizujte samo značajna takmičenja i izbacite sva paralelna takmičenja iz igre. Ljudi moraju da razumeju o čemu se radi i da imaju samo igre sa značajem”, rekao je Francuz, koji je istakao i da treba promeniti sistem kvalifikacija.

Rekao bih da je logično skraćenje kvalifikacija, jer umesto termina u oktobru, novembru, septembru, martu, junu, mi bi sve kvalifikacije odigrali sa više utakmica u oktobru i februaru. Igrači i klubovi bi bili srećniji”, rekao je Venger.

On je priznao da je njegova ideja da sezona traje od marta do novembra naišla na malu podršku, a smatra da je letna pauza potpuno nepotrebna i zastarela.

Komentari

Vaš komentar