Vignjević: Uz Vukovu preporuku do sigurnog hoda u Emiratima

Fudbal ostalo 8. avg 20229:39 > 9:46
Podeli:
FOTO: Privatna arhiva

Svuda viđen, cenjen, poštovan, svuda lepo primljen, svuda okružen podrškom navijača, bilo kuda, srpski trener, Beograđanin Nebojša Vignjević, svuda.

Ovog puta u sportskoj opremi Al Dafre, novog kluba u  nizu, Radnički Pirot, Grbalj, Rudar Pljevlja, Hajduk Kula, Rad, Vojvodina, Liepaja, Ujpešt, Honved, spreman da u eliti Emirata potvrdi sve ono lepo što se o njemu godinama priča u fudbalskim krugovima.

A, zalet za sve dobro što će doći, uzima na Zlatiboru (od prvog avgusta na pripremama). Uz njega su najbliži saradnici, prvi pomoćnik Nebojša Topalov, zatim stručnjak za kondiciju Bogdan Belegišanin i trener golmana Dragan Sretenijević.

Merenje sa ekipama iz arapskog sveta već je počelo, juče se Dafra, na Slobodinom stadionu u Užicu, sastala sa Kuvajćanima, rival je bio Al Nasr, petoplasirani u minuloj sezoni, rezultat – 2:0. Zadovoljan sam“, prokomentarisao je Vignjević (54) za Sport Klub.

Kockice su, ipak, tek počele da se slažu?

I, dobro se slažu, brzo se slažu. Stranci ulaze u ritam, sad su u ekipi dvojica Brazilica, toliko i Holanđana, tu je i novajlija iz Tunisa, pričam o igračima koji su prešišali dvadesetprvu, životnu. Što se propisa u Emiratima tiče, oni dozvoljavaju i petoricu mlađih, trenutno imamo dvojicu, dok na terenu, u zvaničnim utakmicama, šestorica legionara mogu da se istovremeno nađu na terenu. Liga broji 14 klubova, sistem je dvokružni, nadam se da sam sve otkrio“, nasmejao se Vignjević.

Pa, ne baš sve, recimo, ostala je tajna kako ste otišli u Emirate, na potpis jednogodišnjeg ugovora, u redu, avionom, nego, da li je, pored svih komplimenata koje ste tokom karijere dobijali u Srbiji, Crnoj Gori i Mađarskoj, bilo potrebno da još neko ponešto šapne, drugo je to podneblje?

Vuk Rašović je praktično sve pokrenuo, rukovodstvo Dafre pitalo ga je za mene, pitalo i dobilo samo pohvale, znam i da se mnogo trenera nalazilo u igri, na kraju su trojica ostala u užem izbori, sa svima su obavljeni intervjui, jedan od mojih konkurenata bio je iz Francuske, drugi…Nisam siguran, ne bih da pogrešim. Uglavnom, Uprava Dafre najviše je verovala Rašoviću, koji je u tom klubu ostavio izvanredan utisak, vrata su se širom otvorila. Hvala, Rašoviću.

Nastavljamo o Dafri, u letnjoj pauzi znatno je izmenjen igrački pogon?

Stranci su promenjeni, ne svi, zadržan je Brazilac, angažovani su novi momci, napravljen je odličan posao. Ono što je, takođe, bitno: u kadru je nekolicina veoma korisnih domaćih fudbalera, prijatno sam iznenađen. Slede, naravno, nove provere, novo potvrđivanje, Dafra će, do isteka boravka u Srbiji, odigrati još dva meča, protivnici su kuvajtska Kazma i Al Hazim iz Saudijske Arabije. Sve ukazuje da ćemo napredovati iz dana u dan i zasigurno biti na visini zadatka u šampionatu Emirata. Uopšte ne sumnjam. Ni pod razno, dakle, ne dolazi u obzir da se ponove slike iz dve prethodne sezone, podsetiću da se Dafra u 2022.godini spasila ispadanja tek u poslednjoj rundi. Okrećemo list.“

Prvenstvo startuje drugog septembra?

Za početak, Al Nasr kod kuće. Zatim dva uzastopna gostovanja, najpre aktuelnom šampionu Al Ainu, potom i Itihad Kalbi. Biće bodova, svega će biti. Napred, Dafra!“

Doskoro je odjekivalo: napred, Honved?

„Jeste, bogami. Četiri i po meseca proveo sam u Honvedu, ekipa je obezbedila opstanak, onda smo se, uoči najavljenih priprema, neočekivano rastali, iznenađujuće i za mene i za pojedine ljude iz kluba, promenjena je struktura rukovođenja, stigla su nova lica, savetnici, direktori…desile su se i značajne promene u igračkom kadru…Toliko toga novog na svim nivoima. Rezultat? Ne vidim baš da je dobar. Dve utakmice, dva poraza u prvenstvu, gol razlika 0:5. I nisam srećan zbog svega, u tom klubu su i moji prijatelji, čujem se sa njima, prijatelje nikada ne napuštam.“

Ekspedicija  Dafre napušta Zlatibor, 15.avgusta?

Pravac – Abu Dabi. U glavnom gradu je stacionirana Dafra, tamo živimo, treniramo, a, kad smo domaćini, idemo, 24 sata uoči utakmice, u Medinu Zajed, udaljenu sat vožnje autobusom.  Jedva čekam prvi susret“, zaključio je trener Nebojša Vignjević za Sport Klub.

Srećno!

 

 

 

Komentari

Vaš komentar