Vojvodina na penale do titule na Kupu prijateljstva (VIDEO)

Fudbal ostalo 12. jun 202214:59 > 15:32
Podeli:
SK

Fudbaleri Vojvodine treći put su šampioni Kupa prijateljstva.

Vojvodina je nakon penala bila bolja od Dinama – 1:1, penalima 5:4. Novosađani su odlučnije ušli u meč, ofanzivno od samog početka i već u prvih nekoliko minuta smo imali priliku da na delu vidimo golmana Dinama.

Povezano

Nenameran, ali nesmotren start igrača Dinama doneo je Vojvodini penal, a siguran je bio Lukijan Abadžija. Nakon primljenog gola, Dinamo malo konkretnije kreće u napade, ali golman Vojvodine u dva navrata sjajno brani.

Ipak, ostao je nemoćan u finišu prvog poluvremena. Još jednom je Leni Ilečić bio na visini zadatka nakon prekida i pogodio je za 1:1. U sjajnom ritmu ušla sunoba tima u drugo poluvreme i to nam je donelo po dve sjajne prilike na obe strane.

Kao što smo i očekivali, sjajna borba vođena je na sredini terena, a utisak je bio da je Dinamo uspeo da se nametne u drugom poluvremenu i svede broj opasnih situacija ispred svog gola na minimum. Ipak, ni napadi Modrih nisu davali rezultat.

Na kraju, još jednom penali rešili pitanje šampiona. Stručna komisija koju čine Savo Milošević, Milan Rajevac i Vladimir Petrović odlučivala je o najboljima na ovom turniru. Najbolji igrač je Jakov Gurlica, stameni štoper Dinama koji je privukao pažnju svih koji su pratili turnir.

Najbolji golman je čuvar mreže Vojvodine Ognjen Bogunović koji je već u prvoj seriji penala u finalu odbranio udarac, a imao je i tokom finala nekoliko sjajnih odbrana. Najbolji strelac je Leni Ilečić iz Dinama koji je postigao, ne računajući finalnu penal seriju pet golova na turniru.

Komentari

Vaš komentar