Za sada samo Inter zvanično napustio Superligu

Fudbal ostalo 4. mar 202215:132 komentara
Podeli:
Inter Milan navijači
Andreaxstaccioli via Guliver

Inter je prvi i za sada jedini klub, koji je zvaničnim dokumentom otkazao učešće u Superligi, izveštava španski "Kadena KOPE", a prenosi visokotiražni As.

Italijanski velikan je iskoristio jednu klauzulu, koja mu daje mogućnost da napusti kompletan projekat. „Neroazuri“ su imali specijalne uslove za ulazak u Superligu, kao i klauzulu za napuštanje iste.

Tako je Inter jedini od 12 klubova osnivača, za sada napustio ovaj projekat. Nije jasan motiv odlaska iz Superlige, ali je vrlo verovatno sve povezano sa nestabilnošću Uprave i mogućnošću da se klub vrlo brzo proda novom vlasniku.

Povezane vesti

Na drugoj strani Real Madrid, Barselona i Juventus su još uvek najglasniji u nameri da se stvori nova Liga velikih i bogatih klubova. Ostalih osam timova, isključujući Inter, a među kojima su Atletiko Madrid, Milan, Mančester Junajted, Mančester Siti, Čelsi, Liverpul, Arsenal i Totenhem, takođe su potpisali ugovore, koji ih povezuju sa Superligom.

Kada je pre godinu dana objavljena vest o projektu, javio se veliki pritisak navijača i Saveza. Zbog toga je pomenutih osam klubova najavilo odlazak iz Lige, ali je sada jasno da su njihovi ugovori i dalje na snazi.

Prema rečima prvog čoveka Juventusa, Anjelija, projekat Superlige ide napred. Veliki klubovi nadaju se da će sud u Luksemburgu presuditi u njihovu korist u pravnom sporu sa UEFA, oko stvaranja nove Lige.

Komentari

Vaš komentar