Žarkovački „gladijatori“ konačno došli do trona

Fudbal ostalo 24. jun 202220:32 > 20:57
Podeli:
Škola fudbala Žarkovo
facebook.com/skolafudbalazarkovo

Jedna od ekipa koja je skrenula pažnju na nedavno završenom "Dragan Mance Cup" je ekipa Škole fudbala Žarkovo, čija je generacija dečaka rođenih 2011. došla do trofeja.

Fantastična generacija koja je prošla kroz turbulentan period u poslednje dve godine (dolasci i odlasci igrača iz i u naše najveće klubove), uspela je da sa momcima, od kojih je većina u ekipi od njenog prvog okupljanja, dođe do prvog mesta na prestižnom turniru Dragan Mance kup. Na taj način ekipa, u kojoj su mnogi dečaci pre dve godine zaustavljeni na istom turniru, na poslednjoj prepreci od Partizana, uspela je da napravi željeni korak više i dođe do trofeja.

Petar Kovanović
Privatna arhiva

– Pre dve godine smo osvojili srebro, ove godine smo došli spremni i motivisani. Uz podršku roditelja, kluba i najviše našeg trenera Nikole Ćulibrka uspeli smo da osvojimo Dragan Mance Cup – rekao je Petar Kovanović, jedan od članova obe generacije Žarkova, koje su dolazile do finala ovog turnira.

Ekipa je igrala u sastavu Stefan Šmigić, Teodor Jakšić, Vojislav Denda, Aleksa Mitić, Luka Soknić, Marko Spasojević, Petar Kovanović, Uroš Blagojević, Kosta Bajić, Simon Kocorep, Jovan Dostanić, Andrija Jokić, Jovan Korolija. A sa klupe ih je vodio Nikola Ćulibrk. Stefan Šmigić je odneo nagradu za najboljeg golmana turnira, a Teodor Jakšić za najboljeg igrača.

Igrali su momci poput natpisa na dresovima, kao gladijatori. Grupnu fazu su momci iz Žarkova završili kao drugoplasirani a nakon toga su u eliminacionoj fazi redom eliminisani Šarić (osmina finala), San Lorenco (četvrtfinale, nakon penala), Parni valjak (polufinale) i u velikom finalu Maribor iz Slovenije nakon boljeg izvođenja penala.

Komentari

Vaš komentar