Oliseh: Fortuna Sitard se bavi nelegalnim aktivnostima!

Holandija 15. feb. 20181:10 > 1:27
Podeli:
Pius Utomi Ekpei/Getty Images

Nekadašnji legendarni reprezentativac Nigerije Sandej Oliseh otpušten je sa mesta trenera holandskog drugoligaša Fortuna Sitard. Dok iz kluba navode da je razlog smene njegovo nedopustivo ponašanje, sam Oliseh iznosi ozbiljne optužbe na račun, sada već bivšeg kluba.

Potvrđujem da sam, zbog odbijanja da učestvujem u ilegalnim aktivnostima kluba Fortuna Sitard i kršenju zakona, suspendovan sa svih dužnosti trenera. Na žalost divnih navijača, mojih igrača i posebno zbog fenomenalne pozicije na tabeli i šanse da odemo u viši rang – napisao je Oliseh na svom Tviteru.

Sa druge strane klub je izdao saopštenje u kom nudi svoje viđenje svega.

Nekoliko puta je skrenuta pažnja Olisehu pažnja na ponašanje, ali to nije dalo rezultata. Saradnja sa trenerom kod mnogih zaposlenih u klubu više nije bila moguća zbog nedopustivih aktivnost. Žalimo zbog ove odluke, ali interes kluba je iznad svega.

Za privremenog trenera postavljen je trener mlađih kategorija Portugalac Klaudio Branka. Fortuna se nalazi na trećem mestu u drugoj holandskoj ligi, koje vodi u plej-of za ulazak u viši rang, sa samo pet bodova manje od prvoplasiranog NEC Najmegena, ali je trenutno u seriji od četiri vezana poraza.