Klajvertov sin ljut: Ajaks hteo da me proda Totenhemu

Holandija 18. maj 201813:01 > 13:17
Podeli:
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images

Mladi fudbaler Ajaksa Džastin Klajvert odbio je do potpiše novi ugovor sa Kopljanicima, a engleski mediji prenose da je blizu prelaska u Mančester Junajted.

19-godišnji sin proslavljenog holandskog fudbalera Patrika Klajverta je jedan od najtalentovanijih igrača u Evropi, kojeg već traže mnogi veliki klubovi. 

Klajvert junior je poslednjih meseci došao u sukob sa upravom Ajaksa, koja nije želela da ispuni sve zahteve koje je mladi ofanzivac postavio. 

Ove nedelje je došlo do kulminacije sukoba, a Džastin Klajvert je upravu Kopljanika optužio i za nemoral. 

„Neću produžiti ugovor sa Ajaksom. Previše toga se dogodilo. Sve veći nemoral, manjak poverenja, želja da me prodaju Totenhemu bez mog znanja. Za to sam čuo u poslednjem trenutku. To ne govori ništa o Ajaksu, već više o ljudima u klubu. Oni rade šta im se hoće“, rekao je Klajvert

Mladi fudbaler je istakao i da je ljudima u Ajaksu bitno samo da on produži ugovor kako bi oni zaradili što više novca. Direktno je optužio člana uprave Ajaksa Marka Overmarsa za pritisak, a rekao je i da se odlučio na potpis sa menadžerskom agencijom Mina Rajole. 

„Želeo sam da se oslonim na nekog van porodice. Tata Patrik i mama Angela su godinama razvedeni i plan je bio da odnos sa Ajaksom ne narušava ono što se dešava u familiji. Ponekad prihvatim savet roditelja, nekad ne. Otac kaže da bi za mene bilo bolje da ostanem, ali da će svakako podržati moj izbor“, zaključio je Klajvert, koji je trenutno jedna od želja Mančester Junajteda.