Ranković novi trener Den Haga

Holandija 12. maj. 202017:56 > 18:00
Podeli:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Srpski stručnjak Aleksandar Ranković imenovan je za šefa stručnog štaba holandskog prvoligaša ADO Den Haga.

Bivši bek i defanzivni vezista je već odavno prisutan na holandskim terenima.Tri sezone je nosio dres Vitesea, šest godina je proveo u klubu koji je sada preuzeo, a igračku karijeru završio je u Partizanu. Mnogo je poznatiji u holandskoj nego u srpskoj fudbalskoj javnosti.

Povezano

Rankoviću će u Den Hagu pomagati Ričard Knoper i Mikele Santoni. Prekid sezone u Holandiji se, inače, ispostavio kao srećan za ADO jer bi klub izvesno ispao iz lige. 

U poslednjih nekoliko sezona Ranković je u poslednjih nekoliko sezona bio pomoćnik Henku Frejzeru u Viteseu i Sparti, u kojoj je radio i prošle nedelje, kada je i izjavi za Sport Klub nagovestio da sledi teško vreme za klubove u ovoj zemlji.

Ranković je do sada radio sa A licencom, a profi licencu dobio bi ove sezone, koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa. Prema poslednjim informacijama iz Holandije, polaznici kursa će dobiti licence od Fudbalskog saveza.

Zanimljivo je da će Ranković na klupi tima u kojem je ostavio dubok trag zameniti premijerligaškog trenera Alena Pardjua, koji nije uspeo da napravi pomak u tom klubu.

Koliko je imenovanje Rankovića za trenera jednog prvoligaškog kluba značajno govori i podatak da je poslednji srpski trener završio sa poslom u Holandiji 1978. (Vujadin Boškov Fejenord) one godine kada je Ranković rođen.