Igrači Utrehta prihvatili privremeno smanjenje plata

Holandija 24. maj. 202014:51 > 14:53
Podeli:
Maja Hitij/Getty Images

Fudbaleri Utrehta pristali su na privremeno smanjenje plata, objavio je klub na svom zvaničnom sajtu.

Odluka o prekidu sezone u Holandiji upravo je Utreht učinila klubom koji je najviše oštećen.

Sezona je završena bez šampiona, prvi put posle 64 godine.

Poštujući preporuke UEFA, FS Holandije doneo je sledeće odluke vezano za izlazak klubova u evropska takmičenja sledeće sezone:

Ajaks će ići u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, AZ Alkmar će početi do drugog kola kvalifikacija. Trećeplasirani Fejnord ide direktno u grupnu fazu Lige Evrope, a PSV i Viljem II će krenuti od trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Sporna je odluka o prolasku Viljema II u Evropu sledeće godine jer je na petom mestu Viljem II ispred Utrehta, ali sa utakmicom više i samo tri boda prednosti. Da je i Utreht imao priliku da igra meč 26. kola i eventualno upiše trijumf on bi se našao na petom mestu jer ima ubedljivo bolju gol razliku u odnosu na Viljem II. Utreht je takođe imao priliku da do Lige Everope dođe i kroz Kup, ali finale u kome je trebalo da se sastane sa Fejnordom neće biti odigrano.

Utreht je u nedelju saopštio da su nakon pregovora sa upravom kluba igrači pristali na privremeno smanjenje plata, kao i stručni štab.

„Kao znak solidarnosti sa našim navijačima i partnerima, pokrenuli smo inicijativu za privremeno smanjenje plata. Izuzetno mi je drago da smo oko toga bili jednoglasni“, poručio je kapiten kluba Viljem Jansen.

Utreht je još ranije najavio da će svoja prava, zbog uverenja da su oštećeni odlukom Fudbalskog saveza, potražiti na sudu.