Utreht zaustavio Herenven

Holandija 2. okt 202023:56 > 03. okt 2020 0:11
Podeli:
Maja Hitij/Getty Images

U prvoj utakmici četvrtog kola Eredivizije Utreht i Herenven odigrali su nerešeno 1:1 i na taj način se prekinula serija gostiju.

Pre ovog kola samo su Ajaks i Herenven imali sve tri pobede. Posle uvodnog meča četvrte runde samo Kopljanici imaju šansu da budu maksimalni, pošto je Herenvenova serija pobeda zaustavljena.

Ipak, za goste je sjajno krenula utakmica. Već u četvrtom minutu došli su do vođstva, a gol je postigao Henk Firmen, kome je to drugi gol u sezoni. Međutim, to vođstvo nisu zadržali ni do poluvremena, pošto je Kerk doneo izjednačenje u 44. minutu. Još je Herenven imao sreće što je osvojio i taj bod, jer je Utreht dominirao u drugom poluvremenu, ukupno je imao 21 šut, nasrpam samo tri gostiju, od čega nijedan u okvir gola, a odnos u posedu lopte bio je 66:34%. Na kraju Herenven je završio sa desetoricom jer je Smit u 83. minutu dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Ovim remijem Herenven se osamio na prvom mestu sa 10 bodova, jednim više od Ajaksa, ali uz utakmicu više. Utreht je sedmi sa pet bodova.