Vitese brzo do trijumfa

Podeli:
Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Vitese je sa lakoćom upisao trijumf nad Emenom (3:1), u osmom kolu holandske Eredivizije.

Carlos Rodrigues/Getty Images

Tanane je sa dva pogotka, u 9. i 26. minutu, nagovestio rutinski put do tri boda. Ekipu iz Arnhajma nije poremetilo ni isključenje Bazoera, tri minuta kasnije, Openda je pred odmor doneo već nenadoknadivnih 3:0. Počasni pogodak za gostujući tim bio je delo de Leuva u 58. minutu.

U pobedničkoj seriji je Fejenord. Bolju igru tokom većeg duela sa Groningenom krunisao je sa tri boda (2:0). Pogađali su Gertruida (50) i Berhijus (84, jedanaesterac).

PSV je bio raspucan protiv Viljema Drugog (3:0). Pogađali su Maks (14), Goce (21) i Malen (82. minut). Gostujući tim poslednjih pola sata igrao je sa desetoricom, isključen je Koh.

Istu meru (3:0) uzeo je AZ Alkmar na gostovanju Herenvenu. Sve je bilo rešeno posle 47 minuta – Kopmeiners (29), autogol Vudenberga (41) i Karlson (47) zaokružili su sjajnu priču AZ Alkmara.

Na tabeli nije bilo većih promena – Ajaks, Vitese (21), PSV (19), Fejenord (18), Tvente (17), Herenven (16) stacionirani su u gornjem delu tabele. Poslednja tri mesta zauzimaju Den Hag (4), Emen i Sitard (3).