Ajaks deli trofej sa navijačima – i to bukvalno

Holandija 12. maj. 202117:30 > 18:091 komentar
Podeli:
Ajaks
Printscreen

Fudbaleri Ajaksa su ove sezone osvojili 35. titulu u Erediviziji i time drže rekord. Ipak, sada imaju priliku da obore još jedan. Najkraće će biti vlasnici jednog trofeja, ali ne zato što će im ga neko oduzeti već će on nestati. Evo i kako.

Klub je doneo pomalo iznenađujuću, ali svakako velikodušnu odluku. U sezoni koja se polako završava bili smo zahvalni što uopšte gledamo fudbal, pa makar i bez navijača.

Ajaksu je baš kao i svima nedostajala vrela atmosfera na stadionu, ali su pronašli način da se oduže navijačima čiju su podršku ipak mogli da osete na različite načine ove sezone.

Trofej namenjen prvaku Holandije biće istopljen, od njega će biti napravljene zvezde i to 42.000 mallih zvezda, koje će biti poslate na adresu vlasnika sezonskih karata.

Generalni direktor kluba Edvin van der Sar rekao je da su igrači bez obzira na to što se mahom igralo pred praznim tribinama osetili podršku koja im stiže sa svih strana.

„Prazne tribine, bez navijača i navijanja… sezona 2020/2021 bila je ekstremno čudna. Igračima i osoblju je to nedostajalo. Ali na kraju, postali smo šampioni i to nas je navelo da razmislimo „Zašto ne bismo podelili ovaj trofej“. I stvarno mislimo na deljenje trofeja. Toliko Ajaksovih navijača je bilo deo uspeha kluba. To je 35. titula nacionalnog prvaka. Dobiće delić trofeja. Kao znak zahvalnosti i poštovanja podrške koju smo imali. Navijači Ajaksa, 35. titula je vaša“.

On je objasnio i da je do sada svaka titula pripadala navijačima figurativno, ali da je ova i bukvalno njihova.

Svi vlasnici sezonskih karata će dobiti zvezdicu tešku 3.45 grama, koja je sačinjena od 0.06 grama trofeja i 3.39 grama kalaja.

 

Komentari

Vaš komentar