AZ po planu, Adžić strelac za Emen

Podeli:
Francesco Pecoraro, Getty Images Sport

Fudbaleri AZ Alkmara zabeležili su najubedljiviju pobedu u 23. kolu holandske Eredivizije. Sa 4:1 pobedili su Venlo u gostima.

Karlson (15), Evjen (56), Boadu (64. i 85) potpisali su trijumf gostujućeg tima. Na suprotnoj strani, precizan je bio Donis (24). Izabranicima holandskog stručnjaka Paskala Jansena trijumf je bio olakšan posle isključenja Kuma u 58. minutu.

U poslednjoj utakmici dana, Fortuna je sa 2:0 pobedila Den Hag. Utakmicu su odlučili golovi Semeda i Poltera, u oba poluvremena.

Fenjeraš Emen je kao domaćin bio uspešniji od Cvolea – 3:2. Prvi gol za Emen postigao je doskorašnji mladi reprezentativac Srbije, Luka Adžić, u 36. minutu.

Van Polen je sedam minuta kasnije uzvratio za izjednačenje, a de Leuv u sudijskoj nadoknadi izgubljenog vremena u prvom delu igre domaćem timu ponovo doneo prednost. Golom Vlaka, sredinom nastavka, Emen je „kaparisao“ trijumf, Cvole je do počasnog pogotka stigao preko Nakajame u 88. minutu.

Luka Adžić je igrao do 71. minuta, Slobodan Tedić se i dalje nalazi na listi povređenih fudbalera Cvolea.

AZ Alkmar se učvrstio na trećem mestu sa 46 bodova, deveta Fortuna sakupila je 31. U donjem delu tabele su Cvole (23), Venlo (22), RKC (19), Viljem Drugi i Den Hag (13) i poslednji Emen (9).

 

 

 

Komentari

Vaš komentar