Tadić za SK: Mitrović u Ajaksu? Zlata vredan, ali…

Holandija 19. apr. 202110:47 > 10:48
Podeli:
Dušan Tadić
Photo by Peter Dejong-Pool/Getty Images

Jedan, dva, tri. Biće i četiri trofeja. Uskoro. U riznici fudbalskog majstora Dušana Tadića, kapitena Ajaksa, onog trena kad amsterdamski velikan i matematički obezbedi šampionske počasti u Erediviziji (na pragu je, trenutno 11 bodova više i utakmica manje od najbližih, poravnatih pratilaca, PSV Ajndhovena i AZ Alkmara).

A, dok se to ne desi, ide Tadićev osvrt, u razgovoru za Sport Klub, na već viđeno, na sinoćnje finale Kupa Holandije, u kojem su „kopljanici“ slavili, protiv Vitesea, u Roterdamu, pogotkom rezerviste Neresa, u prvom minutu nadoknade vremena – 2:1.

Povezane vesti

„Dobro prvo poluvreme, u nastavku nije bilo neke igre, slomili smo rivala na snagu, fizički smo spremniji, u tome je sva mudrost 20. osvojenog domaćeg Kupa u istoriji Ajaksa“, ističe Tadić.

Polako se podvlači crta na sezonu, predstoje poslednje runde, da li ste zadovoljni, dupla kruna je praktično već u džepu?

„Ne znam šta da vam kažem, i jesam, i nisam zadovoljan. Lepo je, svakako, uzeti oba pehara u Holandiji, istovremeno ostaje žal što smo zaustavljeni u Evropi, skupo nas je koštao nezaslužen poraz od Rome u Amsterdamu. U revanšu smo pokušali da izvadimo kestenje iz vatre, nismo uspeli. Šteta. Još nešto: Otkako sam u Ajaksu, nadigrali smo svakog protivnika na Starom kontinentu, nedostajalo nam je namazanosti da uzmemo evropski trofej.“

Falio je i igrač koji je zimus angažovan za velike pare, greškom nije prijavljen za takmičenje u Ligi Evrope?

„Jeste, naravno, Aler bi mnogo značio u napadu.“

Dušan Tadić
Photo by Alex Grimm/Getty Images

Je li izvodljivo da Ajaks u aktuelnom šampionatu osvoji više od 86 bodova, koliko je zabeleženo u vašoj prvoj godini u timu Ajaksa, s pravom hvaljenoj na sva zvona, u kojoj ste blistali na svim frontovima, pogotovo u onom čuvenom meču na Santjago Bernabeu, kada ste razmontirali slavni Real Madrid i, od izveštača čuvenog francuskog „Lekipa“, zaradili „desetku“?

„O tome se ne razmišlja, bitna je samo titula. Zasad u kontu imamo 72 boda, šest utakmica je pred nama, na rasporedu su Utreht, AZ, Emen, Fejenord, Venlo i Vitese, teoretski je moguće, nikako opterećujuće.“

Zaista je lepo prisetiti se sezone u kojoj je Dušan Tadić postigao 38 golova i upisao 24 asistencije, pa uporediti je sa tekućom, gde su cifre manje, ali opet ubedljive: 22 pogotka i 22 završna pasa. Majstor je majstor. Uvek. U svim vremenima.

„Brojke će, zasigurno, da se povećaju“, uverava Tadić.

Dušan Tadić
Photo by Peter Dejong-Pool/Getty Images

Prelazimo na novu temu: planiraju li se pojačanja u letnjem prelaznom roku?

„Biće nešto, videćemo…“

Aleksandar Mitrović, napadač sa kojim sjajno sarađujete u državnom timu?

„Takav igrač je zlata vredan, no, nedavno smo za 23 miliona evra angažovali napadača, mislim na Alera, tako da nisam baš siguran koliko je uopšte izvodljivo da se, eventualno, realizuje Mitrovićev transfer u Ajaks“, otkrio je Dušan Tadić za Sport Klub.

Komentari

Vaš komentar