Tadić za SK: Rival nije bitan, Ajaks uvek cilja trofej

Podeli:
Dušan Tadić
Guliver image

Počinje… Holandska sezona pred vratima, tradicionalni duel za apsolutnog državnog vladara, između prvaka Eredivizije i pobednika kupa, oglasiće početak trke u jednom od najatraktivnijih, golovima ispunjenih takmičenja Starog kontinenta.

Nema dobrog fudbala u Holandiji bez – Dušana Tadića. Kapiten, strelac i asistent, „numero uno“, predvodiće Ajaks u jurišu na sedmi klupski trofej u poslednje tri godine.

Nova era moćnog kluba iz Amsterdama deli se do i od Dušana Tadića.

Povezano

A, na suprotnoj strani, i u subotu veče, ko bi drugi, nego – PSV. Stari znanci u pohodu na Superkup. I najavu još jedne sezone holandskog fudbala za priču i hvalu.

„Nije toliko bitno ime rivala. Ajaksova klupska filozofija odavno je profilisana i podrazumeva trofeje. Bez obzira na zvanje i ulog, uvek ciljamo maksimum…”, poručio je Dušan Tadić za čitaoce portala Sport kluba.

„Kopljanici“ su u majskim danima napravili i rokadu na klupi – Erik ten Hag preselio se u Mančester junajted, iz Briža je stigao Alfred Šreuder. Dolazak belgijskog stručnjaka, Tadićevog učitelja iz Tventea, na kormilo neće imati reformski značaj za Ajaks.

„Sličnih su razmišljanja, gaje gostovo identičnu fudbalsku filozofiju. Neće se mnogo menjati Ajaks u narednoj sezoni, prelazni rok je klasična priča, otišla je grupa fudbalera, stigli su novi. Ništa specijalno… Ajaksov dres traži isključivo najbolje.”

Nove snage, stari kapiten i – naredbe. Ajaksova priča, spakovana u trofeje, ne priznaje prosečnosti.

„Očekivanja su, uvek, na maksimalnom nivou – šampionska kruna i veliki rezultat u Ligi šampiona. A, šta je to – u ovom trenutku – neka ostane bez prognoze.”

Lišio je Ajaks, ubedljivim partijama, neizvesnosti Eredivizuju, poslednjih godina. Od leta 2019. suvereno vlada holandskim terenima, tri šampionska, dva kup i jedan Superkup lovor, zaokružili su apsolutnu dominaciju ekipe srpskog reprezentativca.

„Nadam se da će tako biti i ove godine…”, istakao je Dušan Tadić u telegrafskom javljanju Sport klubu.

Duel Ajaks – PSV, u subotu od 20 časova, gledajte eksluzivno na Sport klubu 3. Uživajte u duelu najboljih ekipa Holandije…

Komentari

Vaš komentar