I Bjelica napustio Dinamo: Nismo stigli da se posvađamo

Hrvatska 16. apr 202013:49 > 13:53
sportklub

nenad Bjelica od četvrtak je i zvanično bivši trener zagrebačkog Dinama, epolig je visečasovnog sastanka održanog u Maksimiru.

Clive Brunskill/Getty Images

Skoro četiri sata trajao je sastanak između sad već bivšeg trenera Modrih i rukovodstva kluba na kojem je dogovoren sporazumni raskid saradnje. Prekretnica je očigledno bila priča oko smanjenja plata, a pre Bjelice smenjen je i njegov kompletan stručni štab.

„Odlazim. Dogovorili smo sporazumni raskid. Nismo ni stigli da se posvađamo, razlog je taj što je odluka o smanjenju plata objavljena bez razgovora sa mnom. Nisam u svađi sa Zdravkom Mamićem. Sve što sam pričao o njemu, i dalje stojim pri tome. Bio je podrška meni i ekipi. Čuli smo se pre 20 dana i sve je bilo OK,“ rekao je Bjelica.

Zagrebački klub se takođe zahvalio Bjelici.

„Građanski nogometni klub Dinamo i gospodin Nenad Bjelica dogovorili su sporazumni raskid poslovne saradnje. Klub zahvaljuje Nenadu Bjelici na dosadašnjoj saradnji i rezultatima koje je ostvario kao trener Dinama,“ saopšteno je.

Bjelica je jedan od najboljih trenera u novijoj Dinamovoj istoriji. U klub je došao 2018. i sa Modrima je prezimio u Evropi posle 50 godina.

Ugovor sa Dinamom imao je do maja iduće godine, ali s obzirom na spor sa braćom Mamić i trzavice oko smanjenja plata, bilo je očekivano da se povuče. Sporazumni raskid ugovora trebalo bi bivšem treneru Modrih da donese oko 2,5 miliona evra, dok klub naravno želi nešto manje da isplati.