Rastanak Jovićevića i Dinama posle dva i po meseca

Hrvatska 6. jul. 202015:50 > 15:52
Podeli:
gnkdinamo.hr

GNK Dinamo i Igor Jovićević, na opšte iznenađenje, sporazumno su raskinuli ugovor, nakon dva i po meseca saradnje, objavio je šampion Hrvatske.

Imao sam najbolje namere, ali fudbal je takav. Lopta mi nije vratila ovaj put, ali odlazim uzdignuta čela iz svog kluba, jer ne želim da budem opterećenje u ovim vremenima. Zahvaljujem se klubu na poverenju, na prekrasnim godinama u fudbalskoj školi, kao i šansi koju su mi dali u radu sa prvim timom. Uvek ću biti Dinamovac i verujem da je ovo samo doviđenja, a ne zbogom najdražem klubu”, rekao je Igor Jovićević.

U istom saopštenju je oi izjava sportskog direktora Dinama, Zorana Mamića.

Žao nam je zbog ovako brzog rastanka, ali moramo da pokažemo odgovornost u ovim teškim vremenima. U ime kluba zahvaljujem Igoru na velikim rezultatima koje je postigao sa našom juniorskom ekipom. Vrata Dinama uvek će mu biti otvorena”.

GNK Dinamo pravovremeno će obavestiti javnost oko izbora novog trenera prve ekipe.

Jovićević je klupu Dinama službeno preuzeo 22. aprila, nakon što je otišao Nenad Bjelica, a u poslednjih pet utakmica upisao je dve pobede, dva remija, te jedan poraz, jučerašnji od Rijeke.

Do kraja prvenstva ostala su još tri kola, a vodeći Dinamo je osigurao naslov prvaka. Modri imaju 76 bodova, Lokomotiva je druga sa 60 bodova, Osijek ima 59, Rijeka 55, a Hajduk 54 boda…