Pregovori sa Kekom propali: Mamić ostaje trener Dinama

Hrvatska 22. jul. 202018:51 > 18:52
Podeli:
Francois Nel, Getty Images Sport

Zoran Mamić će i definitivno biti trener zagrebačkog Dinama u narednoj sezoni, saopštio je hrvatski šampion.

Mamić, koji obavlja i funkciju sportskog direktora Modrih, na klupu je seo početkom jula, posle smene Igora Jovićevića.

Plan je bio da sezonu privede kraju, pa da se posle odabere novi trener, ali do toga nije došlo. Navodno, pregovori sa Slovencem Matjažom Kekom su propali, pa će Mamić predvoditi ekipu i u budućnosti.

Prilikom donošenja ove odluke vodili smo računa da Zoran Mamić kao bivši trofejni igrač, kapiten ekipe, dugogodišnji sportski direktor, najbolje poznaje sastav Dinama. To je osobito važno u svetlu činjenice da će odmah po završetku tekuće sezone biti započeta nova, u kojoj su naše ambicije osvajanje novog naslova prvaka Hrvatske i plasman u neku od UEFA liga.

Mamić je u svom prošlom trenerskom mandatu dao priliku nizu mladih igrača poput Pjace, Olma, More, Sose, Benkovića, Brekala, Gojaka… Ovim imenovanjem gospodina Mamića na dvostrukoj funkciji nastavljamo s racionalizacijom i odgovornim poslovanjem skladno svetskoj ekonomskoj krizi uzrokovanoj pandemijom koronavirusa„, navodi se u saopštenju kluba sa Maksimira.

Mamiću (48) to nije prvi put da radi kao trener Dinama. Na toj poziciji bio je 2013. do 2016. i osvojivo tri titule i dva Kupa Hrvatske.