Andrija Vukčević novi Crnogorac u Rijeci

Hrvatska 5. feb 202112:171 komentar
Andrija Vukčević
HNK Rijeka

Crnogorski internacionalac Andrija Vukčević (24) potpisao je ugovor sa Rijekom. Brzonogi levi bek raskinuo je saradnju sa belgijskim Beverenom i kao slobodan igrač pojačao ekipu iz Hrvatske.

„Prvi utisci u Rijeci su izuzetni. Jako sam srećan što sam došao u klub kao što je Rijeka, duge istorije i velike tradicije. Izabrao sam Rijeku jer želim da napredujem kao igrač i da pomognem klubu u ostvarenju ciljeva“, rekao je Vukčević na predstavljanju.

U skorijoj prošlosti dres Rijeke nosilo je nekoliko Crnogoraca. Tokom prvog dela sezone u timu je bio Momčilo Raspopović, koji se tokom prelaznog roka preselio u rumunsku Astru.

Pre Raspopovića, dres Rijeke su nosili Marko Vešović i Asmir Kajević, a ranije i Radomir Đalović, koji je prema pisanju kolega iz hrvatske i preporučio Vukčevića bivšem klubu.

Andrija Vukčević je sa 20 godina iz Budućnosti prešao u Sevilju, potom se preselio u subotički Spartak, pa 2019. godine u Beveren. Za belgijsku ekipu ove sezone odigrao je devet mečeva. U dresu mlade reperezentacije Crne Gore upisao je 13 utakmica.

Rijeka je trenutno četvrta na tebeli, sa 15 bodova manje u odnosu na vodeći Dinamo iz Zagreba.

 

Komentari

Vaš komentar