Dinamo obara rekorde, kupio igrača za četiri miliona evra

Podeli:
Guliver

Boško Šutalo, 22-godišnji kapiten hrvatske reprezentacije do 21 godine i dosadašnji prvotimac italijanske Atalante novo je pojačanje Dinama.

Dinamo je nastavio da pomera granice. Zagrepšani su angažovali igrača Atalante, Boška Šutala, čiju su slobodu platili čitavih četiri miliona evra. Do sada nezamislivo za prostore bivše Jugoslavije.

Šutalo je potpisao petogodišnji ugovor sa prvakom Hrvatske i odmah će se priključiti ekipi koja u sredu putuje na pripreme u Sloveniju. Boško u Dinamo stiže iz italijanske Atalante, dok je od avgusta 2021. bio na jednogodišnjoj pozajmici u Veroni.

On je dugi niz godina reprezentativac u mlađim kategorijama Hrvatske. Krasi ga pre svega brzina, odlična duel igra, uz to je i sjajan obrambeni igrač. I svakako jedan od najperspektivnijih mladih igrača na ovim prostorima.

– Izuzetno sam srećan zbog dolaska u Zagreb. Dinamo je najuspešniji hrvatski klub, koji ostvaruje svake sezone značajne rezultate i u Evropi. Ekipa ima veliki kvalitet, vrhunske pojedince, sjajan stručni štab. Pratio sam klub i ekipu u poslednje vreme. Verujem da će ekipa i u novoj sezoni ostvariti brojne uspehe i dobre rezultate u prvenstvu, Kupu i Evropi – izjavio je Boško Šutalo nakon potpisa ugovora s prvakom Hrvatske.

Prema informacijama italijanskih insajdera klub iz Bergama nije smanjio zahteve i Dinamo je pristao na četiri miliona plus procente od idućeg transfera. Radi se o jednom od najvećih Dinamovih ulaznih transfera.