Mamić podneo ostavku, Krznar na klupi Dinama

Hrvatska 15. mar. 202121:12 > 21:124 komentara
Podeli:
Zoran Mamić
REUTERS/Suhaib Salem

Posle pravosnažne osuđujuće presude dosadašnji trener zagrebačkog Dinama Zoran Mamić podneo je ostavku na to i mesto sportskog direktora kluba.

Nije dugo čekao Mamić na ovakav potez. Ranije u toku dana Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je osuđujuću presudu njemu i njegovom bratu Zdravku, koja ga šalje u zatvor na četiri godine i osam meseci.

povezano

Jasno je bilo da Mamić neće biti trener i sportski direktor Dinama još dugo u tim okolnostima, posebno jer je i Zakon o sportu Republike Hrvatske jasan po tom pitanju da lice koje je osuđeno na kaznu zatvora dužu od šest meseci ne može obavljati tu dužnost. Dinamo bi imao obavezu da raskine ugovor sa trenerom u narednih osam dana, jer u tom periodu sudija mora da izda rešenje o slanju u zatvor, što znači da bi Mamić mogao da vodi ekipu u revanšu osmine finala Lige Evrope protiv Totenhema, ali nije hteo da razvlači čitavu stvar.

Iako se ne osećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravosnažna ja je prihvatam kao takvu i podnosim ostavku na mesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspeha u daljem radu – naveo je u saopštenju Zoran Mamić.

Ulogu trenera i sportskog direktora obavljaće u narednom periodu Damir Krznar.

Komentari

Vaš komentar