Navijač Hajduka osuđen u Portugalu, mora da plati 600 evra

Podeli:
Guliver

Hajduk će u četvrtak gostovati Viljarealu, u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu konferencija.

Navijač Hajduka iz Splita osuđen je u portugalskom Gimaraešu zbog fizičkog napada na snimatelja, izrečena mu je uslovna zatvorska kazna od jedne godine i tri meseca. 

„Uslovna kazna znači da je pušten na slobodu, ali ukoliko u navedenom periodu počini novo krivično delo u Portugalu biće zatvoren i moraće da odsluži kaznu“, rekao je portparol lokalne policije. 

Takođe, 22-godišnji navijač će morati da plati odštetu snimatelju u iznosu od 600 evra. Splitski Hajduk je prošle srede gostovao u Gimaraešu, gde je uprkos porazu od istoimenog tima (1:0) osigurao plasman u plej-of Lige konferencija. 

Nakon završetka utakmice novinari su snimali navijače Hajduka dok su izlazili sa tribine. Portugalski mediji objavili su snimke na kojima se vidi da neki navijači splitskog kluba vređaju snimatelje i polivaju ih vodom. 

Portugalska policija nije otkrila ime navijača, koji je takođe dobio i zabranu ulaska na fudbalske stadione u narednih godinu dana. 

„Kazna važi za takmičenja u organizaciji Evropske fudbalske unije (UEFA), ali neće moći da uđe ni na utakmice u Hrvatskoj, ni bilo gde u Evropi“, kazao je portparol lokalne policije.