Kapelo: Murinjo ne može sam, Roma mora da dovede i igrače

Podeli:
Valerio Pennicino/Getty Images

Legendarni italijanski trener Fabio Kapelo podržava povratak Žozea Murinja u Seriju A, ali konstatuje da Roma mora da napravi veliki rez i u igračkom kadru ako želi da se vrati u sam vrh italijanskog fudbala.

Murinjo

Roma je potvrdila da će slavni Portugalac preuzeti ekipu od sledeće sezone i saopštila da je potpisao trogodišnji ugovor.

Tim povodom za komentar je upitan i jedan od najboljih trenera sveta svih vremena Fabio Kapelo, koji je u Romi ostavio trag i kao igrač i kao trener. Kao fudbaler osvojio je Kup Italije 1969, kao trener Skudeto 2001 i Superkup Italije 2002.

Nije dovoljno dovesti sjajnog trenera i odmah očekivati uspeh. Potrebni su vam i dobri igrači. Murinjo je izuzetno cenjen i iskusan trener. I što je jako bitno, dobro poznaje fudbal u Italiji. Dakle, sve je u startu mnogo lakše. Roma je težak izazov, ali on zna da radi posao. Navijačima Rome želim da Murinjo bude uspešan kao što je prethodno to bio u Interu„, rekao je Fabio Kapelo.

Murinjo je dve sezone bio trener Intera (2008-2010) i za to vreme osvojio čak pet trofeja uključujući dva Skudeta i Ligu šampiona 2010.

 

Komentari

Vaš komentar