Gazda Fenerbahčea preuzima Vardar?

Makedonija 22. jun. 202120:341 komentar
Podeli:
Mesut Ozil, Ali Koč
Guliverimage/AP Photo

Gazda Fenerbahčea Ali Koč planira da preuzme makedonski Vardar, prenose turski mediji.

Bogati vlasnik kluba iz Istanbula već je kontaktirao sa Makedoncima i ponudio im nekoliko modela saradnje.

Vardar, koji je prošle sezone prvi put u istoriji ispao iz elitnog takmičenja, za početak bi bio filijala turskog kluba. Ideja je da Fenerbahče u prestonicu Makedonije šalje mlađe fudbalere da se afirmišu i stiču seniorsko iskustvo i one koji bi u Istanbulu imali manju minutažu.

Kako navode mediji, Fudbalski savez Turske nije doneo odluku o osnivanju lige za rezervne timove i Fenerbahče višak igrača želi da ima pod kontrolom.

Koč bi kasnije mogao i da kupi klub iz Skoplja, klub je u velikim finansijskim problemima od kako se povukao bogati ruski finansijer Sergej Samsonenko.

Vardar je 11 puta bio prvak Makedonije, a pre bio je učesnik grupne faze Lige Evrope nakon što je sa 4:1 savladao Fenerbahče u kvalifikacijama.

Makedonski klub je bio prvak Jugoslavije 1987. godine, ali mu je sud naknadno oduzeo titulu i prvakom proglasio Partizan, koji je u tu sezonu zbog afere nameštanja ušao sa minusom od šest bodova. Sud je kasnije poništio odluku o oduzimanju bodova i Partizan je proglašen prvakom, iako je Vardar kao prvak predstavljao Jugoslaviju u Evropi.

Komentari

Vaš komentar