Turci u Skoplju gledali Aleksandra Vulića

Makedonija 27. apr. 202110:43 > 11:47
Podeli:
Aleksandar Vulić
FK Inđija

Čuvar mreže, baš talentovan, naše gore list, pred njim je karijera (Aleksandar Vulić, rođen osmog juna 2001. godine u Čačku), brani u Belasici, zaintrigirao Evropljane, od Slovenije do Austrije i Italije, pa i Nemačke.

Proteklog vikenda na delu su ga videli i Turci (predstavnici dva kluba iz njihovog najjačeg ranga) u susretu sa Vardarom u Skoplju – 0:1.

Glas se od zime, kad je Vulić potpisao ugovor sa družinom iz Strumice, širio iz dana u dan, čuo u nekoliko zemalja Starog kontinenta, toliko jasno, da ne može biti jasnije. U najkraćem: golman Belasice, prežaljene i pre nego što je startovao drugi deo prvenstva, pleni na stadionima fudbalske elite Severne Makedonije.

I sve je to, zapravo, samo nastavak lepe priče, onoga što je ranije objavljivano dok je u omladinskoj konkurenciji stajao na golu Inđije, kada je činio čuda i ostao nesavladan u jesenjoj sezoni. Visok 203 centrimetra, odličnog refleksa, nožne tehnike i degažmana, u dresu Belasice upisao 11 utakmica, tri puta – protiv Akademije Pandev, Rabotničkog i Škupija – svrstan u tim kola.

Sad je trenutak da se upotrebi ona čuvena: jedna lasta ne čini proleće. Ono što je davno izgubljeno, nije moglo da se vrati, Belasica je ostala zacementirana na dnu tabele. Pa ipak, utisak je, posle svega, da je neko nešto i dobio. Konkretno, Aleksandar Vulić. Njemu je i te kako koristilo (i još uvek koristi) vreme u Strumici, privukao je pažnju i ušao u beležnice inostranih emisara. Doći će i leto. A, tada…

Komentari

Vaš komentar