Milenković: Izbegavao sam kontroverze, srećan sam u Firenci

Fudbal 19. avg. 202120:12 > 20:36
Podeli:
Nikola Milenkovic
Getty Images/Valerio Pennicino

Reprezentativac Srbije Nikola Milenković (23) po potpisivanju novog ugovora sa Fiorentinom rekao je da nikada nije tražio da napusti Firencu iako su ga mediji tokom leta povezivali sa engleskim premijerligašima Totenhamom Vest Hemom.

Nekadašnji fudbaler Partizana je danas potpisao novi ugovor po kome će ostati na stadionu „Artemio Franki“ do leta 2023. godine.

Srećan sam i ponosan što sam obnovio ugovor sa Fiorentinom. Nikada nisam tražio da odem. Tokom godina dobio sam mnogo velikih ponuda od evropskih klubova, ali sam se uvek ponašao profesionalno, poštujući ovaj dres i grad„, rekao je Nikola Milenković za zvanični sajt Fiorentine.

Njegovo ćutanje tokom leta shvaćeno je kao želja da ode, pogotovo jer mu je prethodni ugovor isticao u junu 2022. Međutim, Milenković uverava da je od prvog dana nameravao da ostane u ljubičastom dresu i da je svesno izbegavao da komentariše natpise u medijima.

Radije sam izbegao kontroverze. Nisam zahtevao da odem u ovom prelaznom roku. Sviđa mi se stil novog trenera Vinćenca Italiana i mislim da me može poboljšati kao igrača„, dodao je Nikola Milenković.

Reči srpskog fudbalera potvrdio je direktor kluba Džoe Barone rekavši da Milenković „nikada nije tražio da ode i da su stalno pričali o obnavljanju ugovora, što se na kraju i dogodilo.“

Nikola Milenković je u Fiorentinu došao 2017. iz Partizana i do sada je odigrao 121 meč u Seriji A uz 11 postignutih golova.

 

 

Komentari

Vaš komentar