Milinković za SK: U životu i sportu uvek može bolje

Podeli:
Mladen Milinković
FSCG

Fudbalski savez Crne Gore izabrao je najbolje za godinu koja se polako bliži kraju. Većih iznenađenja nije bilo, a svi se slažu da su nagrade otišle u prave ruke.

Stefan Savić je najbolji igrač Crne Gore, Draško Božović je najbolji u šampionatu Crne Gore, najbolji trener je Mladen Milinković strateg Budućnosti, najbolji mladi igrači su Marko Mrvaljević, Milan Vukotić i Nikola Ivezić. Najbolji futsal igrač Crne Gore je Aleksandar Obradović, dok je nagradu za fer-plej potez godine pripalo Marku Merdoviću.

Izuzetno sam počastvovan što sam dobio priznanje za najboljeg trenera Crne Gore, a nagrada mi je posebno draga jer je stigla do strane kolega i fudbalera. Za priznanje koje sam dobio, najzaslužniji su igrači sa kojima sam sarađivao i sa kojima sarađujem. Ponosan sam što je Draško Božović najbolji igrač, da je Igor Ivanović bio među trojicom najboljih. Mislim da je još dosta igrača Budućnosti moglo da dobije nagradu, ali najbolji može biti samo jedan, a Draško je to definitivno bio”, naglasio je Mladen Milinković trener Budućnosti za Sport Klub i nastavio:

Ponosan sam na ostvareno u periodu koji je ostao iza mene na klupi Budućnosti. Uz sjajnu saradnju sa čelnicima kluba, saradnicima u stručnom štabu i igračima, vratili smo titulu u Podgoricu, u lepom svetlu se predstavili na evropskoj sceni, a na zimsku pauzu otišli sa 18 bodova više u odnosu na prvog pratioca, uz obezbeđeno mesto u polufinalu Kupa”.

Pitanje nije bilo potrebno postavljati, Milinković je nastavio sa izlaganjem:

Nagrade, priznanja, dobre partije nas nisu uljuljkale. Svesni smo svi u klubu da se od stare slave ne živi, a pored toga odlučni smo u nameri da nastavimo sa realizacijom projekta koji smo započeli pre nešto više od godinu dana. Nastavljamo sa još jačim radom, sa željom da budemo još bolji, da narednog leta budemo još konkurentniji u duelima sa ekipama iz Evrope. Iz dubine duše se nadam, da će u periodu koji sledi, borba sa koronavirusom doneti željene rezultate, da će globalna zdravstvena pošast ostati iz nas, da će se navijači vratiti na tribine, jer sve što radimo i sve čemu težimo dobija na težini, ako za to budete nagrađeni od strane ljubitelja fudbala sa tribina. Ponavljam još jednom, ostvarili smo mnogo, ali u životu i sportu, uvek može bolje i više.”

Budućnost pripreme za narednu sezonu počinje 11. januara. Za sada jedina, ali izuzetno značajna promena u sastavu tima je povratak Marka Mrvaljevića koji je dobio nagradu za najboljeg mladog igrača Crne Gore iz OFK Titograda u Budućnost.

Stefan Savić
FSCG