Mrkela: Gajić završena priča, Gobeljiću novi ugovor

Fudbal 12. jun 202222:054 komentara
Podeli:
Mitar Mrkela zvezda-okupljanje-pripreme-199146
Foto Startsport/Pedja Milosavljevic

Fudbaleri Crvene zvezde okupili su se u nedelju na stadionu "Rajko Mitić" pre polaska za Zlatibor, gde će odraditi prvi deo priprema za novu sezonu.

Povezano

Sportski direktor Mitar Mrkela govorio je o prelaznom roku koji je već u toku. Crvena zvezda je za sada dovela jednog igrača.

„Cilj ovog prelaznog roka je da podmladimo i ubrzamo ekipu i već smo doveli mladog igrača, rođenog 1999. godine, reč je o Kangvi, a mislim da smo blizu još jednog pojačanja. Ne želim da govorim o imenu dok ne bude zvanično, ali mislim da smo veoma blizu da ga u toku sledeće nedelje promovišemo“, rekao je Mitar Mrkela, a prteneo zvaničan sajt kluba.

Govorio je sportski direktor i o situaciji sa Milanom Gajićem.

„Mislim da je ta priča završena. Ponudili smo mu novi ugovor, ali je on pronašao klub u inostranstvu. Žao mi je, Gajić je moje dete iz OFK Beograda i svih mlađih repreznetativnih selekcija i prvak sveta sa generacijom iz Novog Zelanda, ali fudbal je takav i želim mu sve najbolje.“

Ugovor sa klubom produžio je Marko Gobeljić.

„Gobeljić ostaje. Negde sam pročitao da je to zato jer Gajić nije produžio ugovor, ali to nije tačno, jer im je obojici u isto vreme ponuđen novi ugovor, koji je Gobeljić potpisao danas. Ugovor u trajanju od dve godine.

Kada je reč o Filipu Falku, on se nalazi u rodnoj Italiji gde traži novi klub.

„On će ostati u Italiji još neko vreme. Želja mu je da pronađe klub u Italiji i mislim da će to lakše učiniti ako se tamo nalazi.“

Plejada mladih igrača Crvene zvezde predstavljaće Srbiju na Evropskom prvenstvu do 19 godina.

„Trebalo je danas na prozivci da bude još više mladih, vratili smo Lučića i Ibrahima sa pozajmica, tu su Radulović i Stanić od prošle godine… Drago mi je da su naši omladinski reprezentativci izborili plasman na Evropsko prvenstvo. Ima ih dosta, čestitao sam im na tome, nadam se da će nas obradovati i doneti trofej. Čim im se završe reprezentativne obaveze, priključiće se prvom timu.

O ambicijama kluba govorio je i trener Dejan Stanković.

Komentari

Vaš komentar