Novi detalji u istrazi: Sumnjivi fudbaleri Borca i Jagodine

Fudbal 12. apr. 202114:228 komentara
Podeli:
Stadion Borca u Čačku
Guliver image

Fudbalski savez Srbije, u narednim danima, istražiće sumnjive radnje na prvoligaškim terenima. UEFA je dojavila – utakmice Železničar-Borac i Trajal-Jagodina dovode su u konkretnu vezu sa enormnim uplatama u kladionicama.

Sport klub saznaje da su u izveštajima, prosleđenim iz evropske fudbalske federacije, dostavljeni konkretni podaci. Specijalizovanim kompjuterskim programima, povezanim sa kladionicama, UEFA prati uplate na svim utakmicama. Posebni sektori, uz angažovanje velikog broja ljudi, evidentiraju mečeve pod sumnjom. Svaki od njih nosi posebnu oznaku i u zavisnosti od „ranga“, preciznije visine novčanih uloga, zahteva reakciju.

Povezane vesti

Dokumentacija prosleđena u Fudbalski savez Srbije, kako saznajemo, sadrži i imena fudbalera pod sumnjom. Identifikovani su i njihovi „raniji radovi“, učešće u utakmicama sličnog sadržaja, takođe, pod istragom UEFA. Bogat dosije i istovremeno nekoliko nerezonskih poteza na „obeleženim“ utakmicama, smestili su pojedine fudbalere u priču sa nesportskim sadržajem.

Kako saznajemo, reč je o prvotimcima poraženih ekipa.

Utakmica u Pančevu, početkom marta, završena je trijumfom Železničara – 1:0. Presudio je pogodak iz jedanaesterca, Danilo Kovačević je bio precizan u 27. minutu. Najstrožu kaznu skrivio je Lazar Obradović, defanzivac Borca. Posle prekršaja dobio je i žuti karton.

Trajal je sa lakoćom, u Kruševcu, pobedio Jagodinu – 3:0. Pobedu domaćem timu obezbedili su golovima Aleksandar Trajković u 20. i dvostruki strelac Igor Savić, u 71. i 74. minutu.

Jedna od utakmica označena je „alarmantnom“. U pitanju su ogromna sredstva, uplaćena u kladionicama širom evropskog i azijskog kontinenta. Akteri su sumnjivim radnjama bili skloni i tokom meča, u takozvanom „klađenju uživo“. Na taj način, obezbedili su zainteresovanim stranama veliku zaradu. Mnogobrojne nelogičnosti, evidentirane u specijalizovanim kompjuterskim programima, uz video-zapise, signalizirali su UEFA da inicira istragu.

Konačnu reč daće, za sada, Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije. Slede istraga, izjave i konkretni koraci.

Srpski fudbal ponovo pritiska teret sumnji. Fudbalski savez moraće oba slučaja da istera na čistac. Ovog puta, i laicima je jasno – bez pomoći države obračun sa sve evidentnije nameštenim utakmicama ostaće donkihotovska borba.

Dok neko ne „padne“ za primer ostalima, srpskom fudbalu nema oporavka!

Komentari

Vaš komentar