„On je hladan i proračunat čovek, neće pustiti Kejna“

Podeli:
Danijel Levi Soccer Football - Premier League - Tottenham Hotspur v Southampton - Tottenham Hotspur Stadium, London, Britain - April 21, 2021 Tottenham Hotspur chairman Daniel Levy in the stands
REUTERS/Clive Rose

Bivši menadžer Totenhema Hari Rednap kaže da prvi čovek ovog kluba Danijel Levi sigurno neće dozvoliti da Hari Kejn napusti London ako ne bude dobio cifru koja će zadovoljiti njega i Totenhem.

I dok je Mančester Siti reklo bi se glatko postigao dogovor sa Aston Vilom oko transfera Džeka Griliša, angažovanje Harija Kejna za sada tapka u mestu.

Hari Kejn se nije pojavio na prvom treningu Totenhema posle odmora i jasno dao do znanja čelnicima kluba da želi da promeni sredinu. Totenhem odbija razgovor sa Sitijem i poručuje da njihov kapiten i glavni strelac nije na prodaju. To je naljutilo Kejna, koji je kako prenose mediji ušao u sukob sa predsednikom kluba Danijelom Levijem, tvrdeći da je postojao džentlmenski sporazum da on napusti Totenhem ovog leta.

U međuvremenu se oglasio nekadašnji menadžer Totenhema Hari Rednap koji odlično poznaje i Levija i Kejna. On smatra da će pregovori sa Levijem biti jako teški.

Imate posla sa veoma hladnim, proračunatim čovekom kada je u pitanju posao. Danijel Levi u takvim situacijama ne pokazuje emocije i osećanja. Znam kakav je„, rekao je Hari Rednap za BBC.

Džentlmenski dogovor nema značaj

Rednap kaže da će eventualni džentlmenski dogovor Leviju malo značiti ako Mančester Siti ne plati onoliko koliko on misli da Kejn vredi.

Osim ako Kejn nema klauzulu u ugovoru da može da ide za 120 miliona funti, u protivnom mu ne vredi što se svađa sa Danijelom. Levi će mu odgovoriti: ‘Da, rekao sam da možeš da odeš, ali samo ako ponude pravu cifru, ali oni to ne ispinjavaju i zato ne možeš da ideš„.

Hari Rednap smatra da je njegov imenjak u teškoj situaciji.

Volim Kejna, kakav je to profesionalac i momak. Ali mislim da je ovde u vrlo teškoj poziciji jer ima posla sa čovekom koji jednostavno neće da popusti. Ili mu platite ono što traži ili ne dobijate igrača – to je to, takav je, neće odstupiti ni pedalj,“ kaže Hari Rednap.

Veliki adut Totenhema i njegovog predsednika je Kejnov ugovor koji važi do 2024. godine.

I još nešto, šta god da se desi u ovoj sagi, biće spektakl u prvom kolu Premijer lige. Pogađate, rivali su upravo Totenhem i Mančester Siti. Taj duel na programu je u nedelju 15. avgusta u Londonu.

Komentari

Vaš komentar