Čeferin za SK: Ideja Superlige je mrtva (SK 1, 18:15)

Ostale lige - Fudbal 7. maj. 20219:002 komentara
Podeli:
Čeferin
Printscreen

U ekskluzivnom intervjuu za Sport Klub, predsednik UEFA Aleksandar Čeferin uverava da će klubovi koji su pokušali da osnuju Superligu morati da snose određene posledice.

On ističe da ideja Superlige neće biti realizovana i da se sada treba okrenuti budućim izazovima. Nada se da će se situacija sa navijačima što pre normalizovati kako bi se fudbal igrao na punim stadionima.

Da li se planira neki sastanak sa predstavnicima klubova iz Superlige?

Sa onima koji razumeju da je to bila greška već sam komunicirao. Oni koji su planirali da napuste ceo fudbalski sistem moraju da dođu do nas. Biće tu nekih posledica, ali o tome još ne mogu da pričam.

POVEZANE VESTI

Ova bitka jeste dobijena, ali da li ste vi i UEFA spremni za rat koji je neminovan, jer prema rečima Florentina Peresa on neće odustati od Superlige.

Rat je teška reč. Neće doći do rata. Siguran sam da je ta ideja mrtva. Neko može da priča o tome, ali do toga neće doći. Ja bih pozitivnije nastavio i rekao bih da svako mora da snosi posledice svojih dela, ali na kraju fudbal će se igrati normalno, nadam se što pre sa navijačima na stadionima.

Jedan od problema modernog fudbala je veliki broj mečeva u kalendaru, da li UEFA planira modifikovanje svega toga?

Svi znamo da je fudbal najpopularniji sport. Prate ga milijarde ljudi. Ne može se reći da ima previše utakmica. Ali kalendar je pun, igrači igraju previše, umorni su i povređuju se. Kada je u pitanju kalendar, moramo da pričamo sa FIFA, sa ligama i sa klubovima. UEFA ne može da odluči da jedna liga mora da smanji broj mečeva. To nije u jurisdikciji UEFA.”

Intervju sa Čeferinom možete pogledati u petak od 18:15 na SK 1.

Komentari

Vaš komentar