Posle 136 utakmica: Rastali se Kerkez i AEL

Podeli:
Dušan Kerkez
Printskrin

Kiparski superligaš AEL ostao je bez šefa stručnog štaba – Dušan Kekez povukao se sa klupe posle poraza od Omonije (0:1), proteklog vikenda.

Beogradski stručnjak napustio je Limasol u uslovima atipičnim za kiparske i srpske prilike – pri kraju četvrte godine mandata, ponosan na svaki radni dan, od prvog, 6. marta 2018. Ukupno šest godina podizao je AEL, na pozicijama tehničkog direktora, učitelja mladog tima i šefa stručnog štaba seniorske ekipe. Prethodno i kao prvotimac tačno četiri leta, od jula 2007. do istog meseca 2011.

Sa kiparskih terena

#related-news_1

„Za mene i moju porodicu, AEL ostaje poseban klub iz više razloga. Hvala predsedniku Andreasu Sofoklesu, verovao je od mene s prvim danom u klubu. Zahvalan sam i fudbalerima, navijačima na podršci, istovremeno i veteranima. Imao sam veliku čast da radim u sredini sa sjajnim ljudima i saradnicima“, istakao je Dušan Kerkez po odlasku iz Limasola.

Nekadašnji prvotimac Leotara iz šampionskih dana, Zrinjskog, Rijeke, Jedinstva sa Uba i reprezentativac Bosne i Hercegovine ostavio je zapažen trag predvodeći AEL. U prošloj sezoni, prema opštim ocenama, ekipa sa obala Sredozemnog mora igrala je najlepši fudbal na Kipru i dva kola pre kraja predala trku za titulu sa Apolonom i Omonijom.

Aktuelni zastoj i sporadični problemi kumovali su raskidu saradnje posle 11 kola i četiri meča u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Ispadanje od Karabaha, istovremeno i nagomilani problemi tokom prvenstva, otelotvoreni plasmanom na deveto mesto, u plej-aut zoni, naterali su Kerkeza da „abdicira“ pre zvaničnog kraja ugovora. Ostaće upisano – čak u 136 utakmica predvodio je AEL sa klupe!

Sa najvišim zvanjem, PRO licencom, i znanjem dostojnim trenera budućnosti, srpski stručnjak neće dugo čekati na angažman.

Zanimljivo, Dušanov sin, Strahinja Kerkez, mladi je reprezentativac Kipra. Ne tako davno, sportskom sektoru Fudbalskog saveza Srbije nije bio zanimljiv, Kiprani su imali drugačije stavove i privoleli Kerkeza juniora svom jatu. Trenutno brani boje austrijskog bundesligaša LASK-a.

Komentari

Vaš komentar