Vignjević na klupi Liepaje

Podeli:
Nebojša Vignjević
Laszlo Szirtesi

Posle Mađarske, pravac Letonija - Nebojša Vignjević novi je trener Liepaje.

Beogradski stručnjak, poslednjeg junskog dana, potpisao je ugovor sa četvrtoplasiranim timom popularne Virslige. Uz Vignjevića će, na zahtevnom zadatku u Liepaji, biti i Nebojša Topalov, nekadašnji saigrač iz Rada, do skoro angažovan u mladoj reprezentaciji Uzbekistana.

Povezane vesti

Prošlog leta, sa šest godina i sedam meseci na klupi mađarskog Ujpešta, jedan od evropskih rekordera po dužini mandata u kontinuitetu, već je zasukao rukave na Baltiku. Imao je priliku da prošle subote ekipu snimi na delu, u pobedi nad Metom (2:0). Odradio je u međuvremenu dva treninga i već u četvrtak, prvog jula, debitovaće na klupi.

Liepaju, od 19 časova, očekuje veliki derbi sa Rigom.

Trofejnog srpskog trenera dočekala su i dva, tek pristigla, člana Liepaje – napadač Milan Mirosavljev, doskorašnji prvotimac novosadskog Proletera, i štoper Miloš Ostojić, poslednjih sezona angažovan u Čukaričkom. Od ranije, status prvotimca izborio je štoper Marko Simić, pa će mala srpska kolonija, uporedo sa zadacima na letonskim terenima, od osmog jula oprobati sreću u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Dvomeč sa makedonskom Strugom otvoriće ciklus u novoformiranom takmičenju UEFA.

Posle 13. kola, na tabeli Virslige, Liepaja zauzima čevrto mesto, sa 19 bodova, čak 15 manje od lidera RFS-a. U bogatoj karijeri, Vignjević je osvojio šest trofeja, po tri u Mađarskoj i Crnoj Gori. Trenutni plasman, ipak, udaljio je Liepaju od šampionskog trona. Zato je u aktuelnoj situaciji, na sredini šampionata, sa rezom na klupi, ponovni izlazak u Evropu projektovan kao klupski prioritet…

Komentari

Vaš komentar