Žinjak odveo Tigres do KONKAKAF titule

Podeli:
Reinhold Matay-USA TODAY Sports

Meksički Tigres osvojio je KONKAKAF Ligu šampiona za ovu godinu. U odlučujućem meču u Orlandu savladali su Los Anđeles FK 2:1.

Prvo poluvreme finala bilo je prilično dosadno. Oba tima su više vodila računa o sopstvenoj mreži, nego što su razmišljali kako da ugroze gol rivala. Međutim, sve se promenilo u nastavku.

Tim iz Grada Anđela poveo je u 61. minutu. Precizan je bio 22- godišnji Urugvajac Dijego Rosi. Bio je to signal za Meksikance da krenu u potpunu ofanzivu. Isplatila se kada je iskusni 33- godišnji bek Ajala izjednačio u 72. minutu.

povezane vesti

I kada se očekivalo da meč ode u produžetak, na scenu je stupio Pjer-Andre Žinjak. Nekadašnji francuski reprezentativac pogodio je u 84. minutu i doneo pehar Tigresu. Bio je to njegov četvrti pogodak u tri meča završne faze KONKAKAF Lige šampiona.

Tigresu je ovo prva titula kontinentalnog prvaka. Meksički timovi su apsolutno dominantni u ovom takmičenju. Do sada su 36 puta podigli pehar, a rekorder je Amerika sa sedam trofeja, ispred Kruz Azula sa šest i Pačuke sa pet.

Komentari

Vaš komentar