Papa: Maradona je bio krhki pesnik, ali osuđujem doping

Fudbal 3. jan 202121:401 komentar
Pope Francis, Diego Maradona
Pier Marco Tacca/Getty Images

Poglavar rimokatoličke crkve Papa Franja govorio je o svom sunarodniku, nedavno preminulom fudbaleru Dijegu Maradoni, a prisetio se i svog detinjstva u kojem je voleo fudbal, preneo je italijanski list „Gazeta delo sport“.

Maradona je preminuo krajem novembra u 61. godini u Buenos Airesu zbog otkazivanja srčane radnje. Papa je veliki ljubitelj fudbala i prisetio se svojih susreta sa legendom Boke, Barselone, Napolija i drugih klubova.

Na terenu je on bio pesnik, veliki šampion koji je podario radost milionima ljudi – i u Argentini i u Napulju. Ipak, on je bio veoma krhka osoba. Ipak, doping u sportu je ne samo varanje, već i prečica koja uništava dostojanstvo. Čist i častan poraz bolji je od prljave pobede. To mislim za čitav svet, ne samo za svet sporta“, rekao je papa Franja.

Sećam se kada sam u mladosti igrao fudbal – bio sam golman i to je bila velika škola za mene jer me je to podučilo odgovornosti i opasnostima koje mogu da dođu sa svih strana. Fudbal je bio velika radost, sve što nam je bilo potrebno bila je lopta napravljena od nekih krpa“, izjavio je Papa, čije je svetovno ime Horhe Mario Bergoljo.

Papa ne krije da je tokom čitavog života veliki navijač argentinskog San Lorenca.

Komentari

Vaš komentar