Luda vrteška u Sportingu – umesto Mihe došao Pešeiro

Portugal 2. jul 201813:41 > 13:58
Richard Heathcote, Getty Images

Srpski stručnjak Siniša Mihajlović je posle samo devet dana smenjen sa mesta trenera Sportinga iz Lisabona, a u nedelju je na poziciju šefa struke Lavova postavljen novi trener Žoze Pešeiro.

Vanredno stanje traje u Sportingu već nekoliko meseci. Prvo je predsednik Bruno de Karvaljo ušao u sukob sa igračima i trenerom Žoržom Žesusom, koji je napustio klub, a to je učinilo i više fudbalera. 

Fudbalere su na terenima kluba napali i maskirani huligani, a najdeblji kraj je izvukao Holanđanin Bas Dost, koji je zadobio povrede glave. 

Predsednik De Karvaljo je među svojim poslednjim odlukama pre smene na skupštini kluba doveo Mihajlovića na klupu, ali je ubrzo nova uprava odlučila da Srbinu tu nije mesto. 

Mihajlović je dobio otkaz posle samo devet dana, a nakon četiri dana je stigao Žoze Pešeiro. 

Pešeiro je bio trener Sportinga od 2004. do 2005. godine, kada je Lavove vodio do finala Kupa UEFA, koje je izgubio od CSKA. 

58-godišnji stručnjak je u karijeri još trenirao i Orijental, Nasional, Al Hilal, Panatinaikos, Rapid iz Bukurešta, Bragu, Al Vahdu, Al Ahli, Porto, Al Šardžah i Vitoriju, a bio je i selektor Saudijske Arabije i pomoćnik Karlosa Keiroša u Realu 2003. godine.