Trener B tima ostaje na klupi Benfike

Portugal 14. jan. 201921:11 > 21:14
Podeli:
Carlos Rodrigues/Getty Images

Privremeni trener Benfike Bruno Lage ostaće na klupi lisabonskog tima za stalno, objavio je predsednik kluba Luis Filipe Vijeira.

42-godišnji Portugalac, inače, nije igrao profesionalno fudbal, a nikad ranije nije bio trener prvog tima. On je kao trener B tima prvobitno dobio priliku pošto je Rui Vitorija napustio Benfiku posle sporazumnog raskida saradnje početkom januara.

Benfika je trijumfovala na obe utakmice otkako je Lage na klupi i tako je napredovala do drugog mesta na tabeli portugalskog šampionata. Ujedno je smanjila zaostatak u odnosu na vodeći Porto na pet bodova.

Moj prvi izbor je gospodin pored mene. On se identifikuje sa ovim klubom, zna na šta se Benfika svodi i zna naše ciljeve“, naglasio je Vijeira, koji je dodao da nije ni pregovarao sa drugim trenerima ili agentima.


Lage je svoju karijeru započeo pre 20 godina, kada se pridružio stručnom štabu Vitorije Setubal, zatim je radio za nekoliko manjih klubova pre nego što je dobio ulogu trenera mladog tima Benfike 2004. godine. Osam godina se zadržao na toj funkciji, da bi potom bio asistent u Šefild Venzdeju i Svonsiju, između ostalog, pre nego što se vratio u Benfiku prošle godine i preuzeo B tim.

Moj san na početku karijere je bio da budem kondicioni trener. Onda sam dobio posao u mladom timu Benfike, pa u Dubaiju, Engleskoj. Bio je to prirodan tok stvari i ponosan sam što sam došao do ovog trenutka“, istakao je Lage.

Benfika je tokom svoje istorije osvojila 36 titula šampiona Portugala, a dva puta je bila i prvak Evrope.