Predsednik Brage: Trinkao će biti zvezda Barselone

Portugal 20. apr 202013:06 > 13:14
Getty Images/Mark Runnacles

Barselona je u januaru završila posao oko dovođenja supertalentovanog Portugalca Franciska Mačada Trinkaoa, a predsednik Brage Antonio Salvador veruje da će ovaj napadač postati velika zvezda u klubu iz prestonice Katalonije.

Trinkao, rođen 29. decembra 1999. godine, potpisao je petogodišnji ugovor sa Kataloncima, ali će njegov zvaničan prelazak na Kamp Nou uslediti 1. jula. Ostaje samo da se vidi, da li će baš taj datum biti ispoštovan, zbog pandemije koronavirusa i suspenzije gotovo svih nacionalnih šampionata.

Braga je od ovog transfera zaradila 31 milion evra, a otkupna klauzula u novom ugovoru Trinkaoa iznosi neverovatnih 500 miliona evra!

Mladi reprezentativac Portugalije, visok čak 186 santimetara, u ovoj sezoni postigao je sedam golova na 29 nastupa za Bragu.

Izjava Salvadora, izvučena je iz dvočasovnog internet sastanka prvog čoveka Brage sa navijačima ovog kluba, u kojem je predsednik obećao konsolidovanje kluba, nakon prodaje svoje najveće zvezde.

Izgubili smo jednog od svojih najboljih igrača, svakako najtalentovanijeg, mladog Trinkaoa. Posle njegovog odlaska nemamo više razloga bilo koga da prodajemo, što znači da ćemo sačuvati ostatak tima”.

Braga će imati sve više igrača iz sopstvene akademije, a to je moguće očekivati posle izgradnje sjajnog trening centra. Naše škole fudbala stvoriće mnogo više talenata. Želimo snažno jezgro, iz kojeg ćemo uzimati igrače za prvi tim”, rekao je Antonio Salvador.