Sutra kreću Portugalci: Famalikao – Porto (22,15 – SK3)

Podeli:
Getty Images/Christof Koepsel

U sredu se nastavlja fudbalsko prvenstvo Portugala, i to nakon tri meseca pauze zbog pandemije koronavirusa.

Od 20 časova sastaće se Portimonense i Žil Visente, a nakon toga vodeći Porto gostuje Famalikau, srpskog internacionalca Uroša Račića. Ovaj meč, koji je već izazvao brojne kontroverze, gledaćete u direktnom prenosu na Sport Klubu 3, od 22,15 časova.

Naime, mediji u Portugalu poslednjih dana bave se željama navijača Porta, koji su najavili dolazak u  velikom broju pred „Gradski stadion”, kapaciteta 5,300 mesta. Neće im biti dozvoljen ulazak na tribine, ali portugalske zdravstvene službe upozoravaju da im neće biti dozvoljeno ni okupljanje u velikom broju, kako ispred stadiona, tako i u kafićima i drugim mestima, gde bi gledali TV prenos.

U Portugalu je još na snazi mera kojom se zabranjuje okupljanje više od 200 osoba, a velika su ograničenja i u javnom prevozu.

Portugalska vlada nedavno je obznanila da će tamošnja liga, klubovi i fudbaleri morati da preuzmu punu odgovornost za sve moguće posledice po javno zdravlje zbog povratka fudbala. Liga je trebalo da se nastavi pre nedelju dana, ali su kasnile rigorozne inspekcije stadiona i testiranje svih učesnika.

Do kraja prvenstva je ostalo još 10 kola, a aktuelni prvak Benfika zaostaje bod za vodećim Portom. Druga portugalska liga, kao i ostala fudbalska takmičenja u zemlji, osim Kupa, otkazani su.