Murinjo sprema ozbiljnu čistku u Junajtedu

Premier League 28. mar 201617:49 > 18:10
Žoze Murinjo gotovo sigurno dolazi u Mančester, a sa njim dolazi i „metla“. Jasno je da Posebni želi da dovede neke igrače, ali ima dosta i onih koje bi voleo momentalno da otera sa Old Traforda.
Često se pominje Murinjova lista želja, ali još nema nekih konkretnih naznaka osim da je Romelu Lukaku raspoložen da se preseli na Old Traford. Belgijanac ne zamera Murinju što ga je precrtao u Čelsiju i prodao Evertonu u kojem je procvetao.
– Nema šta da dokazujem Murinju. Nije u tome poenta. Imao sam 20 godina i nisam bio spreman da odmah doprinesem velikom klubu. Prošlo je nekoliko sezona od tada, uključujući i aktuelnu, pa se situacija promenila. Imam 23 godine i spreman sam da narednog leta promenim klub – rekao je Lukaku.
Lukaku je tek jedna od opcija, ali dok ne počne da niže pojačanja, Murinjo će prvo morati da se zahvali se nekim igračima. Među prvima koji odlaze je iskusni vezista Majk Kerik. Ima 35 godina, ali i dalje ga žele. Pre svih Roberto Martinez koji smatra da bi Kerikovo iskustvo značilo talentovanoj ekipi Evertona. Kerik bi trebalo da zameni Gereta Berija.
Onaj koji najviše zazire od dolaska Murinja je Huan Mata. Portugalac ga je proterao iz Čelsija gde je dve sezone bio najbolji igrač, a po svoj prilici će i iz Mančester Junajteda. Portugalac ne voli Matu i ne želi da opet otvara tu priču.
Španac će morati da traži izlaz, a prvi su mu se našli Turci. Prema medijskim natpisima, Fenerbahče je raspoložen da započne pregovore o kupovini Mate i namami ga na Bosfor nekim bogatim ugovorom kao što je to prošlog leta uradio sa Nanijem i Van Persijem, takođe bivšim igračima Mančester Junajteda.

Author: Vladimir Vesić