Ferguson: Ne mogu da verujem da rasizam postoji

Menadžer Mančester Junajteda Ser Aleks Ferguson priznao je da „ne može da veruje“ da postoji rasizam u multi-kulturalnom okruženju kao što je Premijer liga.
Ferguson će naredne nedelje proslaviti 25 godina na čelu kluba i tokom tog vremena video je brojne promene u fudbalu, pogotovo porast broja stranaca u Premijer ligi. Jedan od njegovih ‘stranaca’, Patris Evra, nedavno je otpužio napadača Liverpula Luisa Suareza za uvrede po rasnoj osnovi, dok je kapiten Čelsija Džon Teri optužen da je uputio isti tip uvreda Antonu Ferdinandu.
„Za mene nema sumnje šta se desilo na Enfildu sa Patrisom, ali je odgovornost na FA da reši taj slučaj. Razgovarali smo sa njima pre par dana i sada je sve u njihovim rukama, ali sam iznenađen da se tako nešto dešava. Slučajnost ili ne, dva takva slučaja su u procesu i nadamo se da neće biti trećeg. Zaboga, pa ovo je 2011. godina“, rekao je Ferguson.
„Ne mogu da verujem da postoje problemi u vezi sa nečijom rasom, pogotovo kada se uzme u ozbir broj tamnoputih igrača koji igraju. To je zaista velika retkost da tako nešto izađe na površinu“, rekao je Ferguson.
Patris Evra je proteklih godina u dva navrata tvrdio da je vređan po rasnoj osnovi, ali se oba puta ispostavljalo da njegove optužbe nisu bile istinite. 

Author: M.T.