Gaskojn: Kriv sam za rasističku šalu

Premier League 19. sep 201612:40 > 12:43
Podeli:
Pete Norton/Getty Images

Bivši engleski fudbaler Pol Gaskojn je već godinama poznat po problematičnom ponašanju, a sada se našao i pred sudom zbog vređanja na rasnoj osnovi, što je i priznao.

49-godišnji Gaza se pojavio pred sudom u lučkom engleskom gradu Dorsetu, a na teret mu je stavljeno javno iznošenje teških uvreda na rasnoj osnovi, koje je počinio na skupu „Veče sa Gazom“, prošlog novembra u Vulverhemptonu.

Gaskojn je tada ispričao vic o tamnoputom izbacivaču u noćnom klubu koji stoji u senci, što je pred sudijom i potvrdio. Pre donošenja presude, svoje iskaze je iznelo i četvoro svedoka, ali je nekadašnja fudbalska zvezda osuđena za „korišćenje pretećih ili uznemiravajućih izraza ili ponašanja, koja kod drugih osoba mogu da se tumače kao uznemiravanje“. Sudija je njegovo „delo“ sankcionisao sa 1.000 funti.

 Dobre vesti za Gaskojna ovoga puta su što je pred sudiju došao potpuno trezan, što je veliki napredak za njega, jer se već godinama bezuspešno leči od alkoholizma. Gaza je obožavaocima ispred sudnice delio autograme, a imao je vremena i za „selfije“; na kojima izgleda prilično trezveno.