Seluk: Gvardiola hoće rat, imaće ga

Premier League 20. sep 201618:53 > 19:02
Podeli:
Twitter/City Watch

Fudbalski menadžer Dimitri Seluk, agent veziste Mančester sitija Jaja Turea, nastavio je verbalni rat sa Pepom Gvardiolom.

Seluk je prethodno izjavio kako Turea ponižavaju u Sitiju, na šta se nadovezao Gvardiola, koji je rekao da fudbaler iz Obale Slonovače mora prvo da se izvini za postupke svog agenta da bi bio u konkurenciji za prvi tim.

Sada je Seluk otišao i korak dalje.

„Ako Gvardiola želi rat, dobiće ga. Pobedio je na nekoliko mečeva i već misli da je kralj. Živim u Evropi i mogu da kažem šta god želim i on ne može da me spreči. Ture je igrač koji je stvorio istoriju u Sitiju, osvojio je dve Premijer lige, FA Kup, dva Liga kupa, a pomogao je da se ekipa plasira u polufinale Lige šampiona. Govorio sam u njegovu korist jer sam osetio da je Gvardiola osvetoljubiv prema Tureu“, rekao je menadžer i naglasio da Gvardiola ne želi igrače sa stavom.

Lennart Preiss/Bongarts/Getty Images

Seluk je izjavio kako Španac želi da ga se igrači plaše, a da je zato „nastradao“ Džo Hart, koji je poslat u Torino.

„Prvo što je Gvardiola uradio u Sitiju jeste da se posvađao sa Tureom i Hartom, dvojicom velikih fudbalera. Takav je bio i u Barseloni. Primorao je Samjuela Etoa da napusti klub, a Zlatana Ibrahimovića je prodao daleko ispod tržišne vrednosti. Sve uvek mora da se vrti oko njega“, kaže Seluk.

Sportski agent je za kraj dodao da će se izviniti ako Gvardiola isto učini bivšem treneru Sitija Manuelu Pelegriniju.

„Pelelegrini je tek potpisao novi ugovor sa Sitijem prošle godine a onda je izbačen da bi došao Gvardiola. Pelegrini je bio džentlmen“, rekao je Seluk, koji smatra da je Pelegrini bio prevaren.