Telegraf: Rednapovi igrači se kladili na svoje mečeve

Podeli:
Mark Kolbe/Getty Images

Akcija britanskog Dejli telegrafa dobija novog aktera, bivšeg premijerligaškog menadžera Harija Rednapa, koji je snimljen u priznanju da su se neki njegovi igrači kladili na rezultate svojih mečeva.

69-godišnji fudbalski stručnjak je rekao da je to bio izolovan slučaj, kao i da u to vreme nije verovao da je to protiv propisa Fudbalske asocijacije. Rednap nije naveo u kom klubu su se igrači kladili za vreme njegovog šefovanja, što je striktno zabranjeno pravilima FA. Takođe, propisana je i dužnost menadžera ako sazna za takvu radnju da to prijavi.

Rednap je odmah demantovao navode da je prekršio pravila, a ostaje da se nagađa čiji su igrači bili umešani u klađenje. Iskusni stručnjak je tokom karijere vodio Bornmut, Vest Hem, Portsmut, Sautempton, Totenhem i Kvins Park Rendžers. Poslednji angažman je imao na mestu selektora reprezentacije Jordana.

Prethodno su posle „nameštaljke“ Dejli telegrafa poslove izgubili engleski selektor Sem Alardajs i pomoćni trener Barnslija Tomi Rajt, koji su pristali na kršenje pravila FA pri transferima igrača.