Čelsi hoće da 'opljačka' Barsu

Podeli:
Kao glavni prioritet u januarskom prelaznom roku, u Čelsiju će da pokušaju da pojačaju sredinu terena mladim i talentovanim budućim zvezdama. Predstavnici Čelsija su bili nekoliko dana u Španiji prošlog meseca, gde su se postavljali temelji za dovođenje mladih igrača Real Madrida i Barselone tokom sledeća dva prelazna roka.
Vlasnik Čelsija Roman Abramovič želi da kopira pristup koji Barselona ima, čija omladinska škola redovno izbacuje vrhunske igrače i gaji pas igru jakog tempa. Nakon najslabijeg starta sezone još od 2003. godine kada je Abramovič kupio klub, Čelsi će pokušati da dovede štopera Boltona Gerija Kejhila. Ipak glavna meta bi mogao da bude 19-godišnji Serhi Roberto, član Barselone B i mladi reprezentativac Španije. Takođe, londonski klub je pokazao interesovanje i za Robertove saigrače, Tijaga Alkantaru i Matrija Riverolu. Ipak, Alkantara je potisao novi ugovor sa Barsom do 2014. godine, uz klauzulu o otkupu koja iznosi 30 miliona evra.
Čelsi letos nije uspeo da dovede Luku Modrića iz Totenhema, a prema pravilu o finansijskom fer-pleju, koji UEFA uskoro uvodi, ‘plavci’ će se ubuduće koncentrisati na mlade igrače. Tako je već u klub došao Oriol Romeu, takođe iz Barse.

Author: M.T.