Klop o Bentekeu: Ko mi slomi naočare dobija otkaz

Premier League 29. dec. 20163:35 > 3:54
Podeli:
Laurence Griffiths, Getty Images Sport

Sa menadžerom Liverpula Jirgenom Klopom je uvek zanimljivo, a tako je bilo i u intervjuu za Liverpul Eho, gde je u šali objasnio "razlog" transfera Kristijana Bentekea u Kristal Palas.

Belgijski napadač je letos prešao iz redova „Redsa“ u „Orlove“, a Klop je u svom stilu sugerisao da je to zbog razbijenih naočara. Nemačkom treneru su naočare slomljene za vreme slavlja, posle pobedničkog gola Adama Lalane nad Noričem (5:4), u „ludoj“ prošlosezonskoj utakmici. Krivac je, naravno sluajno, bio Kristijan Benteke.

„Bile su slomljene u potpunosti. U rukama su mi bili delići. Kristijan Benteke je to uradio. Tako da…., nemojte mi ‘ubiti’ naočare, jer ćete dobiti otkaz“, našalio se Klop

Getty Images

Liverpul je u sličnom maniru odigrao i u novoj sezoni meč protiv Bornmuta (4:3), sa tom razlikom što je ovoga puta izgubio. Klop kaže da bi voleo da njegov tim igra što manje takvih mečeva.

„Ne želim da često igramo tako napete i ‘nervozne’ mečeve. I kada smo se vraćali iz Noriča, znao sam da će doći dan kada ćemo biti na drugoj strani, kada je takav rezultat u pitanju. Mi smo tim koji učestvuje u mnogo dramatičnih završnica“, kazao je nemački stručnjak.