Džerard se vraća u Liverpul kao trener omladinaca

Premier League 20. jan 201719:33 > 19:35
Getty images/Michael Steele

Nekadašnji kapiten Liverpula i reprezentacije Engleske Stiven Džerard vratiće se narednog meseca u svoj bivši klub kao trener omladinskog tima ‚Redsa‘.

36-godišnji Džerard je ponikao u Liverpulu i branio je boje tog kluba do kraja sezone 2014/15, kada je prešao u Los Anđeles Galaksi. U novembru prošle godine objavio je povlačenje iz fudbala posle 19-godišnje karijere.

Osećan se kao da kompletiram krug, pošto se vraćam na mesto gde je sve počelo. Međutim, odluku nisam doneo na osnovu svojih emocija, već onoga što mogu da ponudim i čemu mogu da doprinesem. Kada sam znao da je ponuda da se vratim ozbiljna, želeo sam da se postaram da to bude važna uloga. Dobiću priliku da učim i razvijam se kao trener, a usput ću moći da ponudim svoje znanje, ideje i iskustvo mladim igračima u važnom periodu njihovog razvoja“, rekao je Džerard.

Džerard je u dresu Liverpula odigrao 710 utakmice i postigao je 185 golova. Sa timom sa „Enfilda“ je osvojio Ligu šampiona, Kup UEFA, dva FA kupa i tri Liga kupa. Ukupno 114 puta je igrao za reprezentaciju Engleske i 21 put je bio strelac.