Džerard ponovo igra na "Enfildu"

Premier League 15. feb 201718:59 > 19:01
Podeli:
Getty Images/Stu Forster

Nekadašnji kapiten Liverpula Stiven Džerard ponovo će zaigrati na „Enfildu“, pošto je pristao da igra za legende ‚Redsa‘ protiv madridskog Reala.

Džerard je poslednji put na „Enfildu“ igrao u maju 2015. godine, kada je Liverpul poražen od Kristal Palasa, pred prelazak u Los Anđeles Galaksi.

Proslavljeni engleski fudbaler je u novembru završio karijeru, po isteku ugovora sa Galaksijem, a nedavno je započeo posao na mestu trenera u omladinskoj akademiji Liverpula. Poslednjih nedelja često je bio na „Enfildu“ kao gledalac, ali će se 25. marta pridružiti Robiju Fauleru i Džejmiju Karageru, između ostalih, na terenu na humanitarnom meču.

Radujem se što ću igrati na humanitarnom meču, Enfild će uvek imati posebno mesto u mom srcu. Čast mi je što ću deliti teren sa takvim sjajnim fudbalerima, a što ćemo usput skupiti novac za zvaničnu humanitarnu organizaciju kluba“, rekao je Džerard.

Kompletan prihod od prodatih utakmica ići će humanitarnoj organizaciji fudbalskog kluba Liverpul, koja za cilj ima da pomoć deci i mladima u Mersisajdu.

Bio sam na velikom broju utakmica u poslednje vreme i ne mogu da dočekam da istrčim na teren i zaigram. Za mene ne postoji bolji osećaj. Često su me pitali šta me je najviše uzbuđivalo tokom karijere i uvek je to bio trenutak kada istrčim na prepun Enfild“, istakao je Džerard.