Dobrodošli u Saton: Hladan "doček" spreman za Tobdžije

Premier League 17. feb. 20172:47 > 3:13
Podeli:
Getty Images, Ian Walton

Engleski petoligaš Saton će u ponedeljak dočekati Arsenal u petoj rundi FA kupa. Klub iz južnog Londona je zato otvorio vrata svog stadiona, pa su novinari mogli da se uvere u kakvim i koliko teškim uslovima rade fudbaleri koji su napravili senzaciju izbacivši Lids u četvrtoj rundi.

Gander Grin Lejn stadion u Satonu prima nešto više od pet hiljada posetilaca, a uslovi su daleko od idealnih. Na mnogo mesta je potrebno „zakrpiti“ stanje pre nego što dođu ugledni gosti. U Satonu kažu da do toga ipak neće doći.

„Razmišljali smo oko dve sekunde da stavimo nove tuševe. A onda smo odlučili da to ne uradimo. Nismo to uradili ni za jedan tim koji nam je došao u goste. Ali to je samo zato što ne možemo da ih priuštimo“, kaže Pol Dosvel menadžer Satona.

Zvezde Arsenala će morati da se zadovolje hladnom vodom iz tuševa, ali će zato svlačionice biti tople. Razlog – radijatori ne mogu da se ugase tako lako.

„Jedan od fudbalera mi je rekao kako je bilo pretoplo u svlačionici kada je igrao protiv nas. Rekao sam mu da je to zato što ne možemo da isključimo radijator, ventil se pokvario“, dodaje uz osmeh Dosvel. 

https://twitter.com/ScoresVideo/status/826535279288795137

Menadžer ne krije da će Arsenal morati da se privikne na drugačiju situaciju nego što je na stadionu Emirejts. 

„Kotlovi su potpuno uništeni. U najboljem slučaju če dobiti mlako tuširanje. Nismo nabavili ni omekšivač vode, pa se voda probija tek kroz neku od onih rupica na glavi tuša“, rekao je Dosvel. 

Ni krov nije u najboljem stanju, a takođe ni reflektori. 

„Predsednik je rekao da možemo da dodamo po dve nove sijalice na svaki reflektor. Ima ih šest, što znači 12 novih sijalica, to je velika stvar za nas“, priča Dosvel. 

U Satonu su svesni ko im dolazi „na noge“, ali tome ne pridaju neki veći značaj nego obično. Čak je i tabla sa najavom sledećeg meča u kome dolazi Arsenal ista kao i da dolazi neki klub iz pete lige. Ona se nalazi uz druge koje obaveštavaju o odnošenju smeća, vodoinstalaterskoj firmi i preduzeću koje se bavi grejanjem.